(BB) Bomen Blog nieuws

 

Bomen kappen Museum voor Moderne Kunsten Arnhem

In opdracht en samenwerking met Johan Rap, Bos-, Natuur- en Landschap te Schaarsbergen, hebben wij twee grote bomen klimmend verwijderd.

De kastanje en eik waren erg slecht en konden niet langer blijven staan. Door dat er diverse bijzondere en kostbare kunstwerken onder en rond de boom stonden was het een hele uitdagende klus. We hebben alle takken met touwen laten zakken en terplekke met onze versnipperaar versnipperd en afgevoerd. Het hout is in kleine stukken gezaagd en met een shovel via de beeldentuin naar de weg gereden vanwaar het werd afgevoerd. De klus is goed verlopen en je kunt niet meer zien dat er bomen zijn gekapt. Volgend jaar weer twee nieuwe bomen planten!

Geplaatst op 18-05-2011 22:19

(BB)bomen heeft een nieuwe site

Onze nieuwe site is online!

Afgelopen tijd hebben wij onze huisstijl aangepakt. We hebben ons wagenpark uitgebreidt en beletterd met een nieuw ontwerp. De (BB)bomen bussen vallen extra goed op en zien er fris en strak uit.

Nu is onze site ook af. Hij is modern en compleet, zodat wij u beter kunnen informeren over onze werkwijze en de laatste ontwikkelingen. Wij horen graag wat u er van vindt.

Geplaatst op 01-03-2011 12:57

Storm trekt over Oosterbeek (BB)bomen helpt

Rond het weekend van 4 t/m 7 februari heeft het in Nederland flink gewaaid, op sommige plaatsen zelfs gestormd. Wij hebben verschillende klanten geholpen bij het snoeien of kappen van ernstig beschadigde bomen. Kunnen we u helpen? Neem dan contact met ons op.

 

De boom op deze foto was door de storm zo ernstig beschadigd dat wij hem hebben moeten kappen. Het park van de gemeente waar hij in stond is weer netjes achtergelaten.

Geplaatst op 01-03-2011 12:56

Herstellen historisch landgoed Natuurmonumenten

Een project waar we bijzonder trots op zijn is het herstellen van een landgoed van Natuurmonumenten in 's Gravenland. Er zijn plannen gemaakt door een gespecialiseerd bureau om het landgoed te herstellen met het oog op de cultuurhistorie en de karakteristieke landschapselementen. (BB)bomen is als aannemer betrokken bij de uitvoering van 2 van de 3 fase's. Hieronder vielen het uitvoeren van het kap- en snoeiplan en het  uitvoeren van het beplantingsplan. De werkzaamheden zijn succesvol verlopen en het eindresultaat is naar de wens van de opdrachtgever.

Geplaatst op 01-03-2011 12:56

NP De Hoge Veluwe

Afgelopen najaar en winter hebben we op Het Nationale Park De Hoge Veluwe drie oude lanen verjongt. De Amerikaanse eiken- en beukenlaan maken onderdeel uit van een historisch lanenstelsel. Aangezien al deze lanen behoorlijk aan het verouderen zijn, heeft het Park besloten een deel opnieuw in te planten met gewone beuk en met rode beuk. (BB)bomen heeft in samenwerking met enkele aannemers deze werkzaamheden uitgevoerd. Nu is al het werk af. En ondanks de vele tegenvallers met het weer zijn alle werkzaamheden voorspoedig verlopen.

 

Geplaatst op 01-03-2011 12:56