(BB) Bomen Boomveiligheids- controle

 

Boomveiligheidscontrole

Om aan de wettelijk zorgplicht te voldoen moeten bomen worden onderhouden. Door middel van een Visual Tree Assignment (VTA of boomveiligheids-controle) controleren wij of een boom gebreken heeft.

 

008.JPG

Diverse medewerkers van (BB)bomen zijn in het bezit van een certificaat Boomveiligheids-controleur. Wij controleren de bomen van particulieren, bedrijven, en overheden zoals gemeenten, provincies en rijkswaterstaat. De gegevens die worden verzameld worden gebruikt voor het snoeiplan. 

 

 

 

Bij bepaalde gebreken die een boom kan hebben is het noodzakelijk dat een boom nader wordt onderzocht. Hiervoor worden diverse methoden gebruikt zoals een picus-meting of een resistorgraaf.


picus_meting.jpg

 

Doormiddel van deze meet methoden is het mogelijk een grafische weergave te krijgen van de doorsnede van de boom. Hierop is goed te zien wat de kwaliteit van het hout is.

 

Dankzij deze werkzaamheden kan (BB)bomen u zekerheid geven over uw bomen.

 

 

Beleef Landleven 2016 Van 9 t/m 11 september 2016 zijn wij ook weer aanwezig in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem op "Beleef Landleven". U kunt ons vinden in de buurt van het Zaanse Plein.


Kliminstructies gegeven Afgelopen week heeft Berend kliminstructies gegeven aan toekomstige boomverzorgers.


Bijzondere boom gespot! Tijdens een spoedkap hebben wij een hele bijzondere boom gespot!   Het voorjaar komt er weer aan!