Bomen kappen Arnhem

Een boom laten kappen in Arnhem?

Een boom laten kappen is geen alledaagse project voor u als boomeigenaar. Het is dan ook onze verantwoording om uw boom op professionele wijze te kappen.

Wilt u weten wat de kosten zijn? Of er een vergunning nodig is? Welke periode geschikt is om een boom te kappen of heeft u specifieke vragen omtrent het weghalen van één of meerdere bomen in uw tuin? De BB(bomen) boomspecialisten geven antwoord.

Onze boomspecialist komt langs voor een inventarisatie, bespreekt de staat van de boom, denkt mee en geeft een vrijblijvend kostenoverzicht af.

Bel ons op 026-3010012 of mail naar info@bbbomen.nl.

Bomen kappen. Zo gaat dat.

Een boom of bomen verwijderen gaat gefaseerd en gebeurt vaak in één dag. De boomspecialist gebruikt een hoogwerker of klimt in de boom en verwijdert takken één voor één totdat de boomstam overblijft. Ook de stam wordt in delen afgezaagd en afgevoerd. Boom- en stamdelen worden daarbij naar beneden getakeld en vakkundig afgevoerd.

Wij houden tijdens dit proces rekening met de al aanwezige beplanting (deze hoeft niet weggehaald te worden), bestrating en gebouwen. Daarnaast zorgen wij voor beschermende materialen indien dit nodig is. De boomspecialisten laten aan het einde van de dag alles opgeruimd en netjes achter.

Ook de boomstronk verwijderen.

Wilt u de volledige boom weg laten halen. Voor het verwijderen van de boomstronk gebruikt (BB)bomen een speciale frees, die het hout versnipperd. Houtsnippers kunnen blijven liggen, het is organisch materiaal of wij voeren het direct voor u af!

Wat kost het kappen van een boom?

Afhankelijk van de plaats in de tuin waar de boom staat, besluiten we om deze in één keer te kappen (een boom vellen) of deze gefaseerd te verwijderen. Soms is is daarvoor een kraan of hoogwerker nodig. Juist om de situatie bij u te beoordelen en een passende prijsopgave te kunnen afgeven, komt er een boomspecialist eerst langs.

Wanneer mag je bomen kappen?

Altijd. Behalve tijdens het broedseizoen van vogels van 15 maart tot en met 15 juli. Dan mogen bomen pas gekapt worden na een goede eerste inventarisatie. Omdat er eerst uitgesloten moet worden of broedende vogels of andere dieren gestoord worden. Dit staat beschreven in de Flora- en faunawet. (BB) bomen is gecertificeerd om een goede inventarisatie uit te voeren. Ook is de kennis aanwezig om met passende maatregelen bomen te snoeien en kappen.

Bomen kappen zonder vergunning

Wanneer u één of meerdere bomen wilt gaan kappen dan is het verstandig om te achterhalen of u al dan niet een kapvergunning nodig heeft. De regels daaromtrent zijn per gemeente anders. Ook wanneer het gaat om welke bomen u mag kappen. Voor de lokale wet- en regelgeving kunt u contact opnemen met de gemeente. U kunt zelf een vergunning aanvragen. (BB)bomen kan dit ook voor u verzorgen.
Vergunningsregels: gemeente Arnhem

Een afspraak maken

Stuur een chatbericht, bel voor een afspraak of vul het volledige offerte formulier om direct een prijsopgave te ontvangen.

De boomspecialisten van (BB)bomen zijn European Tree Workers, uw garantie voor specialistische kennis en een goed verzekerd bedrijf.

  • Een hoge of meerdere, grote bomen laten kappen? Lastig te bereiken locatie? (BB)bomen beschikt over het juiste gereedschap en materiaal voor deze werkzaamheden.
  • (BB)bomen is lid van de bomenstichting en geautoriseerd om monumentale bomen te onderhouden en kappen.

Vraag een offerte aan

    Eventuele foto`s of bijlage:    De CAPTCHA code is captcha

    Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”