Bomen snoeien

Bel ons op 026-3010012 of mail naar info@bbbomen.nl.

Een boom in de tuin geeft een prettige leefomgeving! Natuurlijk groen brengt rust. Hij zorgt voor schaduw en verkoeling en zuivert de lucht. Bovenal draagt een boom bij aan de biodiversiteit in de tuin.

Professioneel snoeien zorgt voor een vitale boom

De snoeiwijze beïnvloed de conditie en de groei van een boom. Besteed u veel aandacht aan uw tuin, omdat u geniet van de natuur. Zorg dan ook voor goed verzorgde bomen. Een specialist snoeit op een wijze zodat

 • de snoeiwond mooi dicht groeit.
 • de boom minder vatbaar is voor schimmels. Schimmels worden o.a. zichtbaar via zwammen op de boom.
 • er meer ruimte komt voor nieuwe takken om te bloeien. Dit heet onderhoudssnoei. Daarbij worden storende, oude of verzwakte takken weggehaald.

Hoe is de situatie bij u? Haal er een professional bij wanneer

 • het complexe situaties betreft zoals overhangende takken bij gebouwen of leefruimtes. Wanneer een boom slecht bereikbaar is. Bij een gevaarlijke situatie voor de mens. Bij hele hoge bomen.
 • de conditie van een boom van belang is. Een foute ingreep kan een boom onnodig doen verzwakken. Denk aan boomziekten of bij grote, oude bomen met dode takken.
 • er een esthetische wens of menselijke behoefte is. Zoals snoeien van bomen in een bepaalde vorm. Wanneer een boom zon weg neemt of bij schaduw op je zonnepanelen.

Bomen laten snoeien?

(BB)bomen snoeit alle soorten bomen op vrijwel iedere locatie. Daarbij houden we rekening met de standplaats, groei en leefomgeving van de boom. Machines en materialen worden nauwkeurig afgestemd op iedere klus. Alle apparaten en motoren die we daarbij gebruiken werken op mens- en milieuvriendelijke brandstof.

Zijn de boomverzorgers van (BB)bomen bij u aan t werk. Het zijn allemaal European Tree Workers, uw garantie voor specialistische kennis.

Wat zijn de kosten voor bomen snoeien?

Vul het volledige offerte formulier om direct een prijsopgave te ontvangen. Voeg daar foto’s van de situatie bij, zodat wij deze goed kunnen beoordelen. Geef ook duidelijk uw wensen aan. Na inzending ontvangt u vrijblijvend een kostenoverzicht.

Bomen snoeien prijs BB Bomen

(BB)bomen is lid van de bomenstichting en geautoriseerd om monumentale bomen te onderhouden en kappen.

 

Vraag een offerte aan

  Eventuele foto`s of bijlage:  De CAPTCHA code is captcha

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

   

  Wat is de beste periode voor boomonderhoud?

  Bomen snoeien is het hele jaar mogelijk. Met uitzondering van o.a. de Berk, Esdoorn, Haagbeuk en Walnoot. Deze snoei je vanaf juni tot en met oktober. Buiten die periode kunnen ze gaan bloeden: uit de wonden blijft dan vocht druppelen, waardoor de snoeiwond niet mooi dicht groeit.

  Twijfels over de gezondheid van een boom? Laat een boomveiligheidscontrole (Visual Tree Assignment) uitvoeren.

  Bomen snoeien met hoogwerker. Kies voor een specialist!

  Soms is een boom zo hoog, dat deze alleen te snoeien is met een hoogwerker. Dat is natuurlijk een veel veiligere optie dan dat onze boomverzorger zelfstandig de boom in klimt met speciale klimuitvoering. BB bomen is in het bezit van een hoogwerker, die de top van uw boom prima kan bereiken. Denkt u dat het nodig is om een hoogwerker in te zetten voor het snoeien van uw boom? Dan adviseren wij u graag.

  Kroonverankering

  Soms kan kroonverankering nodig zijn. Dit is vaak het geval is bij oude (monumentale) bomen en voorkomt de kans op tak- of stambreuk. Takken die boven een huis of weg hangen mogen bijvoorbeeld niet afbreken. Lees meer over kroonverankering door (BB) bomen.

  Snoeiafval

  Over het snoeiafval hoeft u zich geen zorgen te maken. (BB)bomen voert dit af voor hergebruik. Wij houden daarbij rekening met de al aanwezige beplanting, bestrating en gebouwen en laten aan het einde van de dag alles opgeruimd en netjes achter.