Bomen snoeien

Zo lang mogelijk genieten van de boom die ooit in uw tuin is aangeplant.

Een boom of meerdere bomen laten snoeien wordt vaak overwogen omdat door de groei van de boom onveilige of onwenselijk situaties zijn ontstaan. Maar een mooie boom is een blikvanger in de tuin. Kleurrijk vanwege de seizoen en heeft een hoge aantrekkingskracht op vogels. Daar wilt u nog jarenlang plezier van hebben.

Is boomonderhoud nodig? Om uw situatie en de snoeimogelijkheden te bekijken komt onze boomspecialist bij u langs. De snoeiwijze en het vormbehoud wordt besproken en de boomverzorger geeft een vrijblijvend kostenoverzicht af.

Vragen over boomverzorging? Bel ons op 026-3010012 of mail naar info@bbbomen.nl.

 

Waarom snoei je bomen?

Als de boom geschikt is voor de tuin, maar te groot voor zijn plek of bij onveilige situaties. Enkele voorbeelden zijn:

  • Wanneer zonlicht onvoldoende ruimte krijgt voor andere planten of de buitenzitplek;
  • Wanneer meer licht in huis gewenst is;
  • Bij grote, oude bomen met dode takken;
  • Bij boomziekten met als uitgangspunt behoud van een boom;
  • Als bomen te dicht op elkaar staan;
  • Bij overhangende takken bij gebouwen of boven buitenleefruimtes;
  • Als bomen fungeren als tuinafscheiding.

 

Snoeiperiode

Boomonderhoud is het hele jaar mogelijk. Met uitzondering van o.a. de Berk, Esdoorn, Haagbeuk en Walnoot. Deze snoei je vanaf juni tot en met oktober. Buiten die periode kunnen ze gaan bloeden: uit de wonden blijft dan vocht druppelen, waardoor de snoeiwond niet mooi dicht groeit.

 

Twijfels over de gezondheid van een boom? Laat een boomveiligheidscontrole (Visual Tree Assignment) uitvoeren.

 

Hoogwerker of klimtechnieken

(BB)bomen snoeit alle soorten bomen op vrijwel iedere locatie. Machines en materialen worden bij bomen snoeien en bomen kappen nauwkeurig afgestemd op iedere klus. In sommige gevallen is een hoogwerker nodig en in andere zijn klimtechnieken voldoende. Deze keuze is afhankelijk van de situatie en bespreken we vooraf.

 

Snoeiafval

Over het snoeiafval hoeft u zich geen zorgen te maken. (BB)bomen voert dit af voor hergebruik. Wij houden daarbij rekening met de al aanwezige beplanting, bestrating en gebouwen en laten aan het einde van de dag alles opgeruimd en netjes achter.

 

Bijna alle boomverzorgers van (BB)bomen zijn European Tree Workers, uw garantie voor specialistische kennis en een goed verzekerd bedrijf.

 

Kroonverankering

Soms kan kroonverankering nodig zijn. Dit is vaak het geval is bij oude (monumentale) bomen en voorkomt de kans op tak- of stambreuk. Takken die boven een huis of weg hangen mogen bijvoorbeeld niet afbreken.

Over kroonverankering

Boomonderzoek

Regelmatig krijgen wij vragen van boomeigenaren over gebreken of boomziekten? Bomen met een slechte conditie uiten dit in een matige groei, verkleuringen in het blad of het afsterven van takken. Boomziekten vertalen zich vaak in zwammen op de stam. Door een dergelijke boom te snoeien kan deze vaak langer behouden blijven.

Naar boomonderzoek

 

Een afspraak maken

Stuur een chatbericht, bel voor een afspraak of vul het volledige offerte formulier om direct een prijsopgave te ontvangen.

(BB)bomen is lid van de bomenstichting en geautoriseerd om monumentale bomen te onderhouden en kappen.

Vraag een offerte aan

    Eventuele foto`s of bijlage: