Bomen snoeien

Bel ons op 026-3010012 (ma, di, do, vrij) of 06-506 82 538 (wo) of mail naar info@bbbomen.nl.

Professioneel snoeien: De sleutel tot boomvitaliteit

Een indrukwekkende, grote boom in je tuin is niet zomaar een fraai en bepalend kenmerk; het is een echte sfeermaker die rust, verkoeling en frisse lucht biedt. Maar wist je dat de manier waarop je hoge bomen snoeit, cruciaal is voor hun gezondheid en jouw tuinplezier?

Bij het snoeien van bomen komt meer kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Een professionele aanpak zorgt niet alleen voor mooi helende snoeiwonden, maar maakt je geliefde boom ook minder vatbaar voor nare schimmels — onder andere zichtbaar via zwammen op de boom. Bovendien ontstaat er ruimte voor nieuwe, bloeiende takken die je tuin nóg mooier maken.

Zijn je heggen te hoog, overwoekeren struiken je tuin? Laat ons je helpen met professioneel snoeien of terugsnoeien voor een frisse, luchtige tuin die barst van nieuw leven!

Wat is jouw situatie?

Overweeg de expertise van een boomverzorger in te schakelen als je te maken hebt met complexe omstandigheden, zoals overhangende takken (risicotakken) bij terras of gebouwen, moeilijk bereikbare bomen of risicovolle situaties voor mensen. Juist bij bijzonder hoge, statige bomen is professionele hulp aanbevolen.

De conditie van de boom is eveneens cruciaal; een verkeerde handeling kan de (monumentale) boom verzwakken en vatbaar maken voor boomziekten, vooral als het gaat om grote, oude bomen met dode takken.

En als je specifieke esthetische of functionele wensen hebt, zoals een bepaalde snoeivorm, of als een boom te veel schaduw werpt op je zonnepanelen—ook dan is het verstandig om een professional in te schakelen.

Onze gecertificeerde boomverzorgers snoeien grote of hoge bomen

Bij (BB)bomen hebben we de expertise middelgrote tot grote bomen te snoeien op vrijwel iedere locatie. We stemmen onze aanpak af op de unieke standplaats, groeicondities en leefomgeving van jouw statige boom. Voor elk project kiezen we zorgvuldig de juiste apparaten en motoren, die allemaal werken op duurzame, mens- en milieuvriendelijke brandstoffen.

Als onze boomverzorgers bij jou aan de slag gaan, kun je erop vertrouwen dat ze gekwalificeerd zijn als European Tree Workers. Dat is jouw garantie voor specialistische knowhow.

snoeien met klimtechniek  snoeien met hoogwerker

Snoeien met klimtechnieken of snoeien met hoogwerker.

Vraag een offerte bomen snoeien aan

Vul het volledige offerte formulier met beeldmateriaal om direct een prijsopgave te ontvangen. Geef ook duidelijk uw wensen aan.

  Eventuele foto`s of bijlage (maximaal 5 MB per bestand):


  De CAPTCHA code is captcha

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

  (BB)bomen is lid van de bomenstichting en geautoriseerd om monumentale bomen te onderhouden en kappen.

  Wat is de beste periode voor boomonderhoud?

  Bomen snoeien is het hele jaar mogelijk. Met uitzondering van o.a. de Berk, Esdoorn, Haagbeuk en Walnoot. Deze snoei je vanaf juni tot en met oktober. Buiten die periode kunnen ze gaan bloeden: uit de wonden blijft dan vocht druppelen, waardoor de snoeiwond niet mooi dicht groeit.

  Twijfels over de gezondheid van een majestueuze boom? Laat een boomveiligheidscontrole (Visual Tree Assignment) uitvoeren.

  Bomen snoeien met hoogwerker. Kies voor een specialist!

  Soms is een boom zo hoog (meer dan 12 meter), dat deze alleen te snoeien is met een hoogwerker. Dat is natuurlijk een veel veiligere optie dan dat onze boomverzorger zelfstandig de boom in klimt met speciale klimuitvoering. BB bomen is in het bezit van een hoogwerker, die de top van de boom prima kan bereiken. Denk je dat het nodig is om een hoogwerker in te zetten voor het snoeien van jouw boom? Dan adviseren wij graag.

  Kroonverankering

  Soms kan kroonverankering nodig zijn. Dit is vaak het geval is bij oude (monumentale) bomen en voorkomt de kans op tak- of stambreuk. Takken die boven een huis of weg hangen mogen bijvoorbeeld niet afbreken. Lees meer over kroonverankering door (BB) bomen.

  Snoeiafval

  Maak je geen zorgen over het snoeiafval; wij voeren het af voor hergebruik. We letten daarbij goed op de bestaande beplanting, bestrating en gebouwen en zorgen ervoor dat alles aan het eind van de dag netjes en opgeruimd is.