Bomen snoeien

Zo lang mogelijk genieten van de bomen in uw tuin.

Een boom of meerdere bomen vakkundig laten snoeien. Dat is zeker het overwegen waard. Immers een mooie boom is een blikvanger in de tuin. Kleurrijk vanwege de seizoen en hij heeft een hoge aantrekkingskracht op vogels. Daar wilt u nog jarenlang plezier van hebben.

Zijn er door de groei van de boom onveilige of onwenselijk situaties ontstaan? Overwoekeren takken de tuin? Is boomonderhoud nodig? Om uw situatie en de snoeimogelijkheden te bekijken komt onze boomspecialist bij u langs. De snoeiwijze en het vormbehoud wordt besproken en de boomverzorger geeft een vrijblijvend kostenoverzicht af.

Vragen over boomverzorging? Bel ons op 026-3010012 of mail naar info@bbbomen.nl.

 

Waarom snoei je bomen?

Als de boom geschikt is voor de tuin, maar te groot voor zijn plek of bij onveilige situaties. Enkele voorbeelden zijn:

 • Wanneer zonlicht onvoldoende ruimte krijgt voor andere planten of de buitenzitplek;
 • Bij schaduw op je zonnepanelen door bomen
 • Wanneer meer licht in huis gewenst is;
 • Bij grote, oude bomen met dode takken;
 • Bij boomziekten met als uitgangspunt behoud van een boom;
 • Als bomen te dicht op elkaar staan;
 • Bij overhangende takken bij gebouwen of boven buitenleefruimtes;
 • Als bomen fungeren als tuinafscheiding.

 

Snoeiperiode

Boomonderhoud is het hele jaar mogelijk. Met uitzondering van o.a. de Berk, Esdoorn, Haagbeuk en Walnoot. Deze snoei je vanaf juni tot en met oktober. Buiten die periode kunnen ze gaan bloeden: uit de wonden blijft dan vocht druppelen, waardoor de snoeiwond niet mooi dicht groeit. Goed snoeien zorgt voor een vitale boom. Het maakt de boom minder vatbaar voor schimmels. Schimmels worden o.a. zichtbaar via zwammen. Meer daarover lees je hier: Een zwam op mijn boom.

 

Twijfels over de gezondheid van een boom? Laat een boomveiligheidscontrole (Visual Tree Assignment) uitvoeren.

 

Hoogwerker of klimtechnieken

(BB)bomen snoeit alle soorten bomen op vrijwel iedere locatie. Machines en materialen worden bij bomen snoeien en bomen kappen nauwkeurig afgestemd op iedere klus. In sommige gevallen is een hoogwerker nodig en in andere zijn klimtechnieken voldoende. Deze keuze is afhankelijk van de situatie en bespreken we vooraf.

 

Snoeiafval

Over het snoeiafval hoeft u zich geen zorgen te maken. (BB)bomen voert dit af voor hergebruik. Wij houden daarbij rekening met de al aanwezige beplanting, bestrating en gebouwen en laten aan het einde van de dag alles opgeruimd en netjes achter.

 

Bijna alle boomverzorgers van (BB)bomen zijn European Tree Workers, uw garantie voor specialistische kennis en een goed verzekerd bedrijf.

 

Kroonverankering

Soms kan kroonverankering nodig zijn. Dit is vaak het geval is bij oude (monumentale) bomen en voorkomt de kans op tak- of stambreuk. Takken die boven een huis of weg hangen mogen bijvoorbeeld niet afbreken.

Over kroonverankering

Advies nodig?

Regelmatig krijgen wij vragen van boomeigenaren over gebreken of boomziekten? Bomen met een slechte conditie uiten dit in een matige groei, verkleuringen in het blad of het afsterven van takken. Door een dergelijke boom te snoeien kan deze vaak langer behouden blijven.

Naar boomonderzoek

 

Een afspraak maken

Stuur een chatbericht, bel voor een afspraak of vul het volledige offerte formulier om direct een prijsopgave te ontvangen.

(BB)bomen is lid van de bomenstichting en geautoriseerd om monumentale bomen te onderhouden en kappen.

Vraag een offerte aan

  Eventuele foto`s of bijlage:
  Toon aan dat u een mens bent?

  Hoeveel is 3 + 5