Bestrijding Eikenprocessierups

Huidirritatie vanwege de eikenprocessierups voorkomen? Wij zorgen ervoor dat u deze lente en zomer ongestoord kunt genieten. Voor bestrijding van de eikenprocessierups bekijken wij welke aanpak het beste bij u past, namelijk preventief of het verwijderen van nesten. (BB) bomen beschikt over het juiste materiaal en beschermende kleding.

 

Preventieve bestrijding van de Eikenprocessierups

Op locaties waar de overlast van de eikenprocessierups echt zeer onwenselijk is behandelt (BB) bomen de bomen preventief. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan schoolpleinen en kinderdagverblijven. Dit gebeurt door de bomen in te spuiten met een bacterie.

Verwijderen nesten van de eikenprocessierups

Het verwijderen van de nesten heeft geen nadelige gevolgen voor andere insecten. Juist daarom voeren wij deze handeling het meeste uit. Wij verwijderen nesten van de eikenprocessierups klimmend maar als de mogelijkheid er is liever met de hoogwerker. Dit is veiliger voor de bestrijders, want de beschermende kleding en het masker is in de hoogwerker op de juiste manier te dragen. Dat is bij klimmen een stuk lastiger. Vooraf inventariseren wij daarom welke manier van werken mogelijk is.

 

Planning rondom bestrijding eikenprocessierups

Omdat er een duidelijk eikenprocessierups seizoen is, weten we precies in welke periode te starten met bestrijden. Daarvoor maken we altijd een planning. Zodat u in deze drukke periode zo gegarandeerd geholpen wordt! Meegenomen worden in deze planning? Ons team staat voor u klaar.

Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 7.00 uur tot 21.00 uur.
Voor direct contact, bel met Berend Boers op 06 – 506 82 538 of mail naar info@bbbomen.nl.

 

  • (BB)bomen is een gespecialiseerd boomverzorgingsbedrijf. Wij werken met nieuwe elektrische accuzagen om overlast voor u en uw omgeving tot een minimum te beperken. Uiteraard houden wij rekening met de broedende vogels in het voorjaar.
  • Alle medewerkers van (BB) Bomen houden zich aan de huidige beperkingen en regels rondom Covid19. Onze diensten vinden zich buiten in de openlucht plaats, hierdoor hoeven wij niet met u in contact of in uw nabijheid te komen.