Bestrijding Eikenprocessierups

Bestrijding van de eikenprocessierups.

Huidirritatie vanwege de eikenprocessierups voorkomen? Voor bestrijding van de eikenprocessierups bekijken wij welke aanpak het beste bij u past, namelijk preventief of het verwijderen van nesten. (BB) bomen beschikt over het juiste materiaal en beschermende kleding.

Preventieve bestrijding van de Eikenprocessierups

Op locaties waar de overlast van de eikenprocessierups echt zeer onwenselijk is behandelt (BB) bomen de bomen preventief. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan schoolpleinen en kinderdagverblijven. Dit gebeurt door de bomen in te spuiten met een bacterie.

Verwijderen nesten van de eikenprocessierups

Het verwijderen van de nesten heeft geen nadelige gevolgen voor andere insecten. Juist daarom voeren wij deze handeling het meeste uit. Wij verwijderen nesten van de eikenprocessierups klimmend maar als de mogelijkheid er is liever met de hoogwerker. Dit is veiliger voor de bestrijders, want de beschermende kleding en het masker is in de hoogwerker op de juiste manier te dragen. Dat is bij klimmen een stuk lastiger. Vooraf inventariseren wij daarom welke manier van werken mogelijk is.

Planning rondom bestrijding eikenprocessierups

Omdat er een duidelijk eikenprocessierups seizoen is, weten we precies in welke periode te starten met bestrijden. Daarvoor maken we altijd een planning. Zodat u in deze drukke periode zo gegarandeerd geholpen wordt!

Meegenomen worden in deze planning? Neem contact op.

Contact