Bomen planten

Planten van een boom

Een boom planten en een optimale omgeving voor groei creëren. Is dat het gewenste uitgangspunt?
(BB) bomen geeft advies. Ondersteunt u om de juiste keuze te maken welke boom geschikt is. Daarbij rekening houdend met de omgeving, de bodem en eindhoogte van de boom.

Onze boomspecialisten nemen indien gewenst de verantwoording voor de aankoop op zich.

Contact ons

 

Plantperiode voor aanplanting

Het plantseizoen voor bomen start op het moment dat zij hun bladeren laten vallen in het najaar en eindigt wanneer de nieuwe knoppen komen in het vroege voorjaar.

 

Aparte soorten of grote maten? Voor ons geen probleem! Onze boomverzorgers geven u graag deskundig advies en zorgen voor een optimale start van uw boom!

 

Bomen planten: wanneer liever niet

Wanneer je bomen moet planten kan lastig te beoordelen zijn. Er zijn omstandigheden waarbij het aan te raden is om het planten van de bomen uit te stellen. Daarbij kun je denken aan: als de grond te nat is, als er sneeuw ligt, als de grond zwaar bevroren is of als het planten de structuur van de bodem bederft.

Kluitverankering

Wij bieden niet alleen klassieke boompalen om een jonge boom vast te zetten, maar maken ook gebruik van (onzichtbare) kluitverankering. Hierbij houden grondankers de boom op zijn plek, met als bijkomend voordeel dat er geen palen meer naast de boom nodig zijn.

Bomen planten door een boomspecialist

Wil je zeker weten dat jouw boom op het juiste moment en op de juiste wijze wordt geplant? Maak een afspraak met een boomspecialist van (BB)bomen. Die komt langs om uw situatie te bekijken en geeft advies.

Telefonisch contact
Naar het contactformulier

Naast bomen planten, kunnen wij je helpen met het snoeien van bomen en bomen verwijderen.