Boomonderzoek

Twijfels over de gezondheid van een boom?

Laat een boomveiligheidscontrole (Visual Tree Assignment) uitvoeren. Daarmee beoordeelt de boomspecialist of een boom bepaalde boomziekten of gebreken heeft. Controle vindt plaats op structuur, levensvatbaarheid, veiligheid, aantastingen of boomziekten. Na afronding van het visuele onderzoek ontvangt u een verslag over de staat van de boom.

Als er gebreken zijn vastgesteld, volgt er nader onderzoek. Daarvoor gebruikt de boomspecialist specialistische apparatuur. De resultaten van dit extra onderzoek leggen wij voor u vast in een rapport. Verder ontvangt u een vrijblijvend overzicht met mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Advies van een opgeleide boomspecialist

De boomspecialisten van (BB) bomen zijn zowel opgeleid tot European Tree Worker (ETW) als boomveiligheidscontroleur. Dus zijn zij op de hoogte van de nieuwste kennis en ontwikkelingen op het vakgebied van bomen.

Boomziekten

Bomen kunnen aangetast worden door plagen. Denk aan de eikenprocessierups, insecten, schimmels en bacteriën. Wanneer er een vermoeden is van een boomziekte, is het verstandig om een boomspecialist te laten kijken. Zodat u maatregelen kunt nemen voor uw en andermans veiligheid. Om die reden raden wij het regelmatige controleren van bomen met een boomziekte aan.

Boomonderzoek

Een boom zo lang mogelijk gezond houden. Regelmatig krijgen wij vragen van boomeigenaren over gebreken of boomziekten? Ook schade door storm met harde windvlagen kan vragen oproepen. Bomen met een slechte conditie uiten dit niet alleen in een matige groei, maar ook in verkleuringen van het blad of het afsterven van takken. Boomziekten vertalen zich vaak in zwammen op de stam. Door een dergelijke boom te snoeien kan deze vaak langer behouden blijven.

Kortom, schakel ons gerust in.

Voor het vaststellen waar het probleem zit, advies en een oplossing. Neem telefonisch contact op met BB(bomen) of vul het contactformulier in om een afspraak bij u thuis in te plannen.

  • Bijna alle boomspecialisten van (BB)bomen zijn European Tree Workers, uw garantie voor specialistische kennis en een goed verzekerd bedrijf.
  • (BB)bomen is lid van de bomenstichting en geautoriseerd om monumentale bomen te onderhouden en bomen kappen.

Veelvoorkomende boomziekten

Voorbeelden van boomziekten die in de regio Nijmegen, Arnhem, Wageningen en Apeldoorn voorkomen zijn onder andere: Essentaksterfte, Iepziekte, Kastanje (bloed)ziekte, honingzwam, reuzezwam of tondergezwam.