Bomen kappen

Bel ons op 026-3010012 (ma, di, do, vrij) of 06-506 82 538 (wo) of mail naar info@bbbomen.nl

Boom kappen? Kies voor professionaliteit en veiligheid

Het kappen van een boom is vaak een grote stap en daarom staan we met een vriendelijk en deskundig team voor je klaar om deze klus professioneel aan te pakken. Heb je vragen over kosten, vergunningen of de beste tijd van het jaar om je boom te kappen? Of misschien heb je andere specifieke wensen of zorgen? Onze boomverzorgers van BB(bomen) zijn er om je van het beste advies te voorzien.

Wil je snel weten waar je aan toe bent? Voor een directe prijsindicatie kun je het offerteformulier onderaan deze pagina invullen. We helpen je graag verder!

Boom verwijderen: Van tak tot stam, zo gaat het in z’n werk!

Een boom of bomen verwijderen gaat gefaseerd en gebeurt vaak in één dag. De boomspecialist gebruikt een hoogwerker of klimt in de boom en verwijdert takken één voor één totdat de boomstam overblijft. Ook de stam wordt in delen afgezaagd en afgevoerd. Boom- en stamdelen worden daarbij naar beneden getakeld en vakkundig afgevoerd.

Wij houden tijdens dit proces rekening met de al aanwezige beplanting (deze hoeft niet weggehaald te worden), bestrating en gebouwen. Daarnaast zorgen wij voor beschermende materialen indien dit nodig is. De boomverzorgers laten aan het einde van de dag alles opgeruimd en netjes achter.

Bekijk de PDF: Van offerte tot uitvoering

 

Wat doe je met de boomstronk?

Wil je de hele boom laten verwijderen, inclusief de boomstronk? Bij (BB)bomen zetten we onze speciale frees in actie om het hout fijn te versnipperen. Je kunt ervoor kiezen om de houtsnippers te laten liggen als natuurlijke bodembedekker, of we nemen ze meteen voor je mee. Aan jou de keuze!

 

Zeer professioneel bedrijf. Onze grote Amerikaanse Eik uit onze achtertuin gehaald binnen een woonwijk. Plezierige mensen. Zeer secuur en netjes gewerkt.

 

Wat kost een boom kappen?

Afhankelijk van de plek van de boom in je tuin, kiezen we ervoor om deze in één keer om te halen, oftewel te vellen, of we verwijderen ‘m stapsgewijs. Voor sommige klussen hebben we een kraan of hoogwerker nodig. Als je beeldmateriaal van de situatie meestuurt met de online offerteaanvraag, kunnen we de situatie direct beoordelen en je een prijsopgave toesturen.

De kalender van het boom verwijderen: Wat mag wanneer?

Altijd. Behalve tijdens het broedseizoen van vogels van 15 maart tot en met 15 juli. Dan mogen bomen pas gekapt worden na een goede eerste inventarisatie. Omdat er eerst uitgesloten moet worden of broedende vogels of andere dieren gestoord worden. Dit staat beschreven in de Flora- en faunawet. (BB) bomen is gecertificeerd om een goede inventarisatie uit te voeren. Ook is de kennis aanwezig om met passende maatregelen bomen te snoeien en rooien. Bomen snoeien is het hele jaar mogelijk.

Bomen kappen zonder vergunning

Als je van plan bent één of meerdere bomen te kappen, is het raadzaam eerst te checken of je een kapvergunning nodig hebt. De regelgeving hiervoor varieert per gemeente, ook als het gaat om welke bomen je wel of niet mag verwijderen. Voor specifieke lokale wetten kun je bij de gemeente terecht. Je kunt zelf een vergunning aanvragen, maar als je dat liever uit handen geeft, kan BB Bomen dat ook voor je regelen

Offerte boom kappen aanvragen?

Vul een volledige offerteformulier in met beeldmateriaal en ontvang direct een prijsopgave.

  Eventuele foto`s of bijlage (maximaal 5 MB per bestand):


  De CAPTCHA code is captcha

  Voer aub de CAPTCHA code hieronder in en druk op “Verzenden”

   

  Bijna alle boomverzorgers van (BB)bomen zijn European Tree Workers, een garantie voor specialistische kennis en veilige uitvoering van werkzaamheden.

  • Een hoge of meerdere, grote bomen laten verwijderen? Lastig te bereiken locatie? (BB)bomen beschikt over het juiste gereedschap en materiaal voor deze werkzaamheden.
  • (BB)bomen is lid van de bomenstichting en geautoriseerd om monumentale bomen te onderhouden en kappen.