Communicatie bij boomverzorging

Communicatiesysteem boomverzorger

Veelvoorkomende klantvragen beantwoord.

Wanneer wij voor boomonderhoud of het kappen van bomen bij een klant aan het werk zijn, komen er met regelmaat bepaalde vragen bij ons terecht. Het zijn vaak vragen waarvan het antwoord inzicht geeft in ons specialistische vak.

Vraag:

Waarom maken jullie gebruik van een communicatie systeem?

Onze ETW boomverzorgers bevinden zich constant in een lawaaierige werkomgevingen. Dit komt bijvoorbeeld door de machines waarmee ze werken. Elkaar makkelijk verstaan is lastig én precies dat lossen we op met het communicatiesysteem.

Zonder duidelijke communicatie geen veilige werkomgeving

Doorgaans werken onze boomspecialisten met meerdere personen aan een opdracht. Samen zijn verantwoordelijk voor het veilig werken met elkaar én voor de veiligheid van omstanders en omgeving. Dit vraagt om duidelijk communicatie. Effectief kunnen communiceren is essentieel om een veilige werkomgeving te creëren.

Elkaar waarschuwen

Bij het uitvoeren van de werkzaamheden werkt er iemand in de boom of hoogwerker en iemand op de grond. Ze bevinden zich op een grotere afstand van elkaar en moeten elkaar waarschuwen. De boomwerker moet de grondwerker waarschuwen over de valrichting van boomstamdelen of takken. De grondwerker heeft daarbij de taak om de boomwerker te attenderen op eventueel verkeer en omstanders rondom.

Het communicatiesysteem haalt de ruis weg

Elkaar makkelijk verstaan is door afstand en de gehoorbeschermingsmiddelen die onze boomspecialisten dragen lastig. Naar elkaar schreeuwen is vermoeiend en kan snel ‘ruis’ veroorzaken. Het communicatiesysteem is daarvoor dé oplossing. Het maakt het mogelijk om effectief met elkaar te communiceren waardoor de veiligheid beter kan worden gegarandeerd.

 


(BB) Bomen. Al 20 jaar specialist in boomverzorging in de regio Nijmegen, Arnhem, Wageningen en Apeldoorn.