Snoeien in een kleine, onbereikbare achtertuin

Recent is door ons een slecht bereikbare Esdoorn in een kleine achtertuin helemaal “rondom” gesnoeid. Door het ontbreken van een achterom is er bij de werkzaamheden een vrachtwagen hoogwerker ingezet.

Het ging hierbij om professioneel boomonderhoud. Met als doel de boom kleiner te maken maar wel zijn natuurlijke vorm te behouden.

Vakkundig snoeien van bomen met extra aandacht voor veiligheid.

snoeiafval opruimen snoeien met vrachtwagen hoogwerker

Waarom verwijderen wij de boom met hoogwerker?

De boom stond in de achtertuin, er was geen achterom en dus slecht bereikbaar. Afvoeren door het huis is niet wenselijk en daarmee voorkomen. Door de inzet van een vrachtwagen hoogwerker met een grote reikwijdte zijn de takken gelijkmatig naar de weg gebracht. Takken zijn in delen en op gecontroleerde wijze verwijderd en naar beneden gehaald.

Dit is een veilige manier van werken. Risico’s op ongelukken zijn volledig weg te nemen, hetgeen van belang is wanneer het gaat om mensen of gebouwen.

snoeien in onbereikbare achtertuin

Boombehoud in kleine tuin

De boom is door deze werkwijze in de kleine tuin behouden gebleven. Het was een forse ingreep. De boom moet gaan herstellen. Desondanks zal in het voorjaar de esdoorn weer uitlopen. Hij krijgt dan een mooie groene kleur in zijn oorspronkelijke vorm. Eigenaren en omwonenden gaan gegarandeerd genieten van deze esdoorn, met minder overlast.