Waarom houden wij onze zaagkettingen scherp

Veelvoorkomende klantvragen beantwoord.

Wanneer wij voor boomonderhoud of het kappen van bomen bij een klant aan het werk zijn, komen er met regelmaat bepaalde vragen bij ons terecht. Het zijn vaak vragen waarvan het antwoord inzicht geeft in ons specialistische vak.

Vraag:

Wat doen jullie telkens tussendoor met de kettingzaag?

Onze ETW boomverzorgers werken met elektrisch en motorgereedschap, zo ook met een kettingzaag. Deze zetten ze tijdens het werk met regelmaat in de werkbank om de zaagketting te kunnen slijpen. Dit onderhoud gebeurt om precies, veilig en prettig te kunnen werken.

Precies werken

Door de directe reactie van de scherpe kettingzaag, kun je precies werken en goed aanvoelen wat je doet.

Veilig werken

Werken met gereedschap brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarom dragen onze boomspecialisten altijd persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een zaagbroek. Ook het scherp houden van de zaagketting draagt bij aan de veiligheid. Wanneer een zaag scherp is, is deze beter bestuurbaar.

Het is net als bij de slager die zijn messen scherp houdt. Als je een scherp mes gebruikt, dan wordt de kans dat je uitschiet en je hand of vingers verwond kleiner naarmate het mes scherper is.

Prettig werken

Wanneer een zaag scherp is, hoeft er minder kracht uitgeoefend te worden op de zaag. De kettingzaag is dan beter te hanteren. De boomverzorger kan zo zijn totale taak beter uitvoeren.

 


(BB) Bomen. Al 20 jaar specialist in bomen kappen en bomen snoeien in de regio Nijmegen, Arnhem, Wageningen en Apeldoorn.