Zomerstorm in Leersum

De ravage die de zomerstorm in Leersum achterliet is enorm. De boomspecialisten van BB Bomen helpen op deze momenten particulieren met opruimwerkzaamheden.

Onveilige situaties ontstaan door het natuurgeweld lossen we op. Denk aan het weghalen van bomen die op huizen zijn gevallen.

Omgevallen takken en bomen zorgen vaak ook voor onwenselijke situaties zoals wegen en opritten die onbegaanbaar zijn. Door snoeien en vakkundige verwijdering van boomdelen maken we deze weer toegankelijk.

Opruimwerkzaamheden omgevallen bomen

Het voorkomen van verdere beschadiging aan huizen en eigendommen en het veilig maken van de ontstane situatie, staat bij de opruimwerkzaamheden voorop.

Bomen weghalen uit tuinen gaat gefaseerd. We starten met snoeien en verwijderen van de takken, één voor één, totdat de boomstam overblijft. Dit gebeurt afhankelijk van de situatie met een hoogwerker of de boomverzorger klimt in de boom.

Uiteindelijk blijft de boomstam over. Ook de stam wordt in delen klein gezaagd of met een takelwagen afgevoerd. Al het losse hout wat vrijkomt wordt daarbij afgevoerd.

Omgewaaide boom op huis Boomwerkzaamheden met hoogwerker Vrijgemaakte oprit na storm

Waarom waaien bomen bij een zomerstorm eerder om?

Een zomerstorm is minder zwaar en duurt vaak veel korter dan een najaars- of winterstorm. Maar ze leveren vaak wel meer problemen op. Bomen staan vol in blad en kunnen de wind moeilijker verdragen, vooral als het hevig regent. Ook een gezonde boom kan dan ook omvallen.

Omgewaaide boom opruimen Afgebroken takken opruimen

Twijfels over gezondheid van een boom in uw tuin?

Laat een boomveiligheidscontrole (Visual Tree Assignment) uitvoeren. Daarmee beoordeelt de boomspecialist of een boom bepaalde boomziekten of gebreken heeft.

Regelmatig krijgen wij vragen van boomeigenaren over gebreken of boomziekten? Ook schade door storm met harde windvlagen kan vragen oproepen. Bomen met een slechte conditie uiten dit niet alleen in een matige groei, maar ook in verkleuringen van het blad of het afsterven van takken. Boomziekten vertalen zich vaak in zwammen op de stam. Door een dergelijke boom te snoeien kan deze vaak langer behouden blijven.